به روز شده در: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
کد خبر: ۵۴۰۱۷۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۰۴ مهر ۱۴۰۱
ایمانی: اعضای جدید مجمع تشخیص ویژگی خاصی ندارد

رمزگشایی از غیبت روحانی در دوره جدید مجمع تشخیص | کم‌کاری مجمع تشخیص در مشاوره‌دادن به رهبری

دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام چند روزی است که با حکم رهبری آغاز شده است. بر اساس این حکم، حضور برخی افراد تمدید و برخی افراد نیز حذف شدند و جای خود را به چهره‌های جدید دادند.
روزنو :

 

رمزگشایی از غیبت روحانی در دوره جدید مجمع تشخیص | کم‌کاری مجمع تشخیص در مشاوره‌دادن به رهبریروزنو :ناصر ایمانی، تحلیلگر سیاسی در خصوص عدم حضور روحانی در دور جدید مجمع تشخیص گفت: آقای روحانی سر جایگاه مجمع حرف دارند. ایشان زمانی که رئیس‌جمهور بود هم به مجمع نمی‌رفت چه برسد به اینکه بخواهد به‌عنوان شخصی حقیقی در مجمع حضور پیدا کند.

دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام چند روزی است که با حکم رهبری آغاز شده است. بر اساس این حکم، حضور برخی افراد تمدید و برخی افراد نیز حذف شدند و جای خود را به چهره‌های جدید دادند.

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصول‌گرا معتقد است ترکیب جدید حکایت از تغییر جدی در این نهاد نمی‌دهد. او احتمال می‌دهد برخی افراد چون ناطق نوری و حسن روحانی به‌خاطر نوع نقدی که به جایگاه مجمع دارند یا با مدیریت مجمع اختلاف دارند تمایلی برای ادامه حضور در مجمع نداشته‌اند.

معمای حضور احمدی‌نژاد در مجمع تشخیص | مدیریت مجمع منفعل است

ایمانی از کم‌کاری مجمع نیز انتقاد می‌کند و معتقد است این نهاد باید به‌عنوان مشاورین رهبری نقشی فعال‌تر را ایفا کند.

عماد افروغ: نظام به استقبال اعتراضات برود | کدام قانون از گشت ارشاد حمایت می‌کند؟

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصول‌گرا در گفت‌وگو با قرن نو، درباره تغییرات در دور جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به نظر من، این تغییرات خیلی جدی نیست؛ برخی از افراد از دنیا رفته بودند و برخی از افراد هم خودشان دیگر تمایلی نداشتند در مجمع حضور داشته باشند که قاعدتاً کنار گذاشته شدند و افراد جدید وارد مجمع شدند.

اعضای جدید مجمع تشخیص ویژگی خاصی ندارد

وی ادامه داد: بر همین اساس خیلی نمی‌توانیم بگوییم تغییر جدی در ترکیب اعضای مجمع به‌وجود آمده است. به‌دلیل اینکه، اولاً تغییرات اندک بوده و این اندک‌بودن تأثیر جدی بر روی ترکیب مجمع به‌طور طبیعی نمی‌گذارد. دوماً، افراد جدیدی که عضو شدند ویژگی خاصی ندارند به‌جز همان مسائل تجربی و حضورشان در نهادهای مختلف حکومتی. بنابراین، شاهد تغییرات جدی در این نهاد نیستیم و به تعبیر دیگر رهبری تمایل نداشتند یا صلاح ندانستند که تغییری ماهوی در مجمع ایجاد شود.

دلیل غیبت ناطق نوری و روحانی در دوره جدید مجمع تشخیص

او با اشاره به غیبت ناطق نوری در این دوره از مجمع گفت: اطلاع دقیقی از علت این موضوع ندارم؛ ولی ممکن است دلایل متعددی وجود داشته باشد. افرادی به‌دلیل ترکیب مجمع تمایل به حضور نداشتند. همچنین افرادی نیز به‌دلیل جایگاه مجمع تمایل به حضور نداشتند مثل آقای روحانی.

ایمانی تصریح کرد: آقای روحانی در طول هشت سالی که رئیس‌جمهور بودند شاید یکی دو بار در مجمع شرکت کردند. ایشان عمدتاً سر جایگاه مجمع حرف دارند نه ترکیب مجمع. بنابراین، دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که فردی تمایل به حضور در مجمع را نداشته باشد.

این فعال سیاسی اصول‌گرا گفت: احتمال اینکه دلایل سیاسی باشد نیز هست؛ یعنی به‌دلیل نوعی انزوای سیاسی که می‌خواهند داشته باشند و دیگر نمی‌خواهند در مجمع حاضر شوند.

خاتمی تمایلی برای عضویت در مجمع نداشت

وی با اشاره به حضور احمدی‌نژاد در این دوره از مجمع تشخیص اظهار کرد: به‌نظر من، بنای رهبری بر این بوده که همه رؤسای‌جمهوری که دوران ریاست‌جمهوری‌شان تمام می‌شود در مجمع حضور پیدا کنند؛ آن هم به‌دلیل تجربیاتی که کسب کرده‌اند. مرحوم آقای هاشمی که ریاست مجمع را داشتند و بعد از ایشان به آقای خاتمی پیشنهاد شد ولی ایشان تمایل نداشتند که در مجمع عضو شوند و بعد از آن آقای احمدی‌نژاد بود که بعد از تمام‌شدن دوره ریاست‌جمهوری‌شان در مجمع عضو هستند.

روحانی بر سر جایگاه مجمع تشخیص حرف دارد

ایمانی در خصوص عدم حضور روحانی در مجمع گفت: ظاهراً آقای روحانی سر جایگاه مجمع حرف دارند. به‌دلیل اینکه وقتی ایشان رئیس‌جمهور بود هم به مجمع نمی‌رفت چه برسد به اینکه بخواهد به‌عنوان شخصی حقیقی در مجمع حضور پیدا کند.

این چهره سیاسی گفت: رهبری هم ظاهراً بنا بر این دارند که افرادی که مدت طولانی به جلسات مجمع نمی‌روند و در این جلسات خیلی کم شرکت می‌کنند کنار بگذارند.

ایمانی ادامه داد: این‌گونه نیست کسی عضو جایی باشد ولی در جلساتش حضور پیدا نکند. این موضوع فقط برای مجمع تشخیص مصلحت صدق پیدا نمی‌کند؛ بلکه در سایر شوراها که رهبری حکم می‌دهند نیز چنین حکمی صادق است. کسانی که خیلی کم حضور پیدا می‌کنند را برای دوره بعد انتخاب نکنند.

مجمع در مشاوره‌دادن به رهبری کم‌کار است

این فعال سیاسی اصول‌گرا درباره عملکرد مجمع تشخیص مصلحت گفت: مجمع در قانون اساسی چند وظیفه دارد؛ ولی تفکر عمومی بر این است که فقط بین اختلافات مجلس و شورای محترم نگهبان مجمع حضور پیدا می‌کند در حالی که آن بخش مشاوره به رهبری بخش بسیار پررنگی است. به‌نظر من، مجمع در این بخش یک مقداری کم‌کار است. آن چیزی که مجمع می‌تواند در آن فعال باشد مسئله ارائه نظرات و پیشنهادات کلان به رهبری نظام است اعم از اینکه رهبری به مجمع ارجاع دهند یا حتی ارجاع ندهند، چون اینها به تعبیری مشاورین عالی‌رتبه رهبری نظام هستند که در این زمینه مجمع می‌توانست فعال‌تر برخورد کند.

انتظارات از دوره جدید مجمع تشخیص

ایمانی در پایان در خصوص علت فعال‌نبودن مجمع خاطرنشان کرد: می‌توان به ترکیب و مدیریت مجمع اشاره کرد. ظاهراً اعضای قبلی بنا به دلایلی انگیزه زیادی برای اینکه فعال باشند و طرح‌ها و پیشنهادهای متعددی برای حوزه‌های مختلف آماده کنند، نداشتند. باید از مجمع جدید انتظار داشته باشیم و از آنها بخواهیم که مقداری روی زمینه مشاوره‌دادن فعال‌تر از گذشته باشند.

 

منبع:قرن نو

عکس روز
خبر های روز